Úprimne musíme povedať, že zlatý šperk je jedným z najistejších darčekov. Jeho výhodou je, že nestráca na cene a aktuálny dizajn zostáva dlhé roky v móde. Na rozdiel od technologických darčekov zostane vždy cennou pamiatkou na okrúhle výročie či špeciálny deň, pre ktorý darček vyberáte. Dobré zlatníctvo je už zvyknuté a ochotné vám šperk predať s možnosťou, že si ho môžete prísť vymeniť za iný.

1.Ako vybrať správnu veľkosť a dĺžku

Detský náramok Zlatníctvo Cherubín

Pre zákazníkov býva problémom odhadnúť veľkosť či požadovanú dĺžku šperku. Medzi triky, ktoré vám môžeme odporúčať je:

  • priniesť do predajne hocijaký jej/ jeho prsteň hodinky, náhrdelník/ korálky, ktoré bežne daná osoba nosí. Podľa nich na predajni zmeriame dĺžku/ priemer a vieme z akých veľkostí treba vyberať.
  • obkreslite prsteň, ktorý osoba nosí a zmerajte vnútorný priemer
  • primerať si prsteň, ktorý osoba nosí na vlastný prst
  • pre náramok zmerajte obvod tenkých rukavíc na zimu alebo hodiniek
  • ak by sa však niečo celkom nepodarilo, dobré zlatníctvo vám určite vyjde v ústrety a šperk vymení, zväčší, zmenší na požiadanie

3. Ako vedieť, či bude chcieť tento šperk nosiť

Zásnubný prsteň a svadobné obrúčky Zlatníctvo Cherubín Kežmarok

Vždy je dôležité rešpektovať osobnosť človeka, ktorému chcete zlatý šperk ako darček kúpiť. Naši drahí budú nosiť:

  • šperky, ktoré môžu reálne pri svojom životnom štýle a práci bez problémov nosiť (napr. iný typ reťazoviny bude nosiť manažér a iný fitness tréner, zdravotná sestra z novorodeneckého odelenia bude potrebovať iný typ náušníc či prsteňa na bežné nosenie ako napr.ekonómka)

  • šperky, ktoré majú vo všeobecnosti radi- ženy, ktoré majú radi veľké šperky zväčša nepotešia jemnejšie a menšie doplnky zo zlata, zatiaľ, čo sú osoby, ktoré preferujú malé náušnice, jemné retiazky a prstienky a noseniu objemnejších šperkov sa vyhýbajú. Podľa toho, aký typ bežne obľubujú, môžete tušiť, či nový šperk bude odpočívať celé dni v zásuvke alebo sa pridá k doplnkom, ktoré sa budú často nosiť.

  • šperky, ktoré považujú za pekné – natláčať vlastný vkus, hoci vieme, že našim blízkym sa páči niečo iné, je podstatnou chybou. Musíme mať na zreteli, že tie zlaté náušnice, prsteň, náramok či náhrdelník nebudeme nosiť my, ale ten, pre koho šperk vyberáme. Preto by mal byť typom, ktorý sa páči v prvom rade jemu/jej.

4. Bude sa šperk páčiť?

U nás nájdete unikátne zlaté náhrdelníky
  • Túto dilemu možno vyriešiť viacerými spôsobmi- budúci výber darčeka môže byť aj dobrým podnetom k zisťovaniu toho, čo sa našim drahým páči. Porozprávať sa pri výklade, aký typ šperku ich oslovuje, prípadne si popozerať ponuku na internete vám pomôže vybrať tak, aby bola spokojnosť na oboch stranách.

  • Zobrať dotyčného do predajne, aby si vybral sám/ sama – niektorí ľudia preferujú osobný výber pred prekvapením. Radšej si vyberú sami, akoby nemal byť šperk po ich chuti. Takéto spoločné nakupovanie môže byť príjemnou spoločnou aktivitou a vyznaním, že nám na tom druhom a jeho názore záleží.

  • Darovať darčekovú poukážku zlatníctva- darčeková poukážka poskytuje obdarovanému výhodu nielen si vybrať podľa svojho vkusu, ale aj v čase, keď má na to chuť a neobmedzený čas na skúšanie. Je to spôsob, ktorým vždy idete na istotu. Je osobnejší ako len hotovosť v obálke, pretože ukazuje, že sme si dali námahu s rozmýšľaním nad typom darčeka, dávame slobodu pri výbere a poukážka dobrého zlatníctva má vždy pekné prezentatívne balenie, ktoré už aj bez šperku poteší oko obdarovaného.

VYBERTE SI Z NAŠICH ŠPERKOV

Šperky na mieru vyrobíme s radosťou

Produkt bol pridaný do zoznamu

Tento web používa súbory Cookies vo Vašom zariadení, prostredníctvom ktorých Vám môžeme poskytovať lepšie funkcie.