Zlatý šperk je hodnotný dar, ktorým sa vždy trafíte do čierneho. Pozor si ale treba dať na to, od koho alebo kde zlatý šperk kupujeme. Aj pri kúpe zlatých šperkov nie je totiž zlato ako zlato a obchodník ako obchodník. Prinášame vám niekoľko tipov, ako spoznať, že váš nákup v zlatníctve skutočne stojí za to.

1.Čo sa stane, keď sa niečo stane ?

Zlaté náušnice musia mať kvalitné zapínanie
Exkluzívne náušnice Zlatníctvo Cherubín Kežmarok

Či už ide o internetový obchod alebo ten klasický, aj v prípade zlatých šperkov treba myslieť dopredu. Čo ak nebudem po kúpe so šperkom spokojný? čo ak sa niečo na šperku poškodí alebo pokazí? čo ak nakoniec nebude sedieť veľkosť? Dobré zlatníctvo Vám okrem dobrej rady ponúkne aj spôsob, ako vyriešiť vašu dilemu a vyjde vám čo najviac v ústrety. Je ochotné sa jasne dohodnúť na podmienkach výmeny a v prípade potreby, poskytuje rýchly a často bezplatný servis.

2. Koľko a čo šperk vydrží?

Kvalitná reťazovina vydrží každodenné nosenie bez problémov
Zlatníctvo Cherubín Kežmarok

Odpoveďou na túto otázku rozlíšite poctivý šperk od napodobneniny. Tentokrát sa bavíme o kvalite vypracovania šperku, ktorá rozhoduje o tom, ako veľmi odolný je pri nosení. Dobrý odborný personál Vás vždy v zlatníctve upozorní na to, či je daný šperk vhodný pre každodenné alebo príležitostné nosenie.

Ak vyberáme šperk pre každodenné nosenie, musí byť skutočne na to stavaný. Kvalitná masívna reťazovina - zvlášť pre pánov, ktorých v zásade nebaví, dávať si retiazku dole či už idú do fitka, sprchy alebo pred spaním, vydrží všetky tieto aktivity dlhodobo bez poškodenia. Duté zlaté reťaze vyzerajú objemne, ale nevydržia záťaž bežného nosenia, rozťahujú sa a ľahko sa deformujú. Kamene v zlatých šperkoch by mali byť uchopené tzv. zafasované, nie lepené.

3.A čo rýdzosť zlatého šperku?

Pri detských náušniciach si zvlášť treba dať pozor na rýdzosť
Kvalitné zlaté detské náušnice Zlatníctvo Cherubín Kežmarok

Napadlo by vás zaujímať sa, aké rýdze zlato vo svojom zlatníctve kupujete? Nuž, malo by! Pretože, zatiaľ, čo vám jeden zlatník ponúka prsteň zo štandardného zlata 585/000, iný vám za podobný môže po novom predať 9 karátové zlato s podielom iba 37,5% zlata vo výrobku.

A tak sa vám môže stať, že ste vlastne kúpili prsteň s nízkym podielom zlata bez toho, aby vás na to niekto upozornil. (Samozrejme, za cenu pravého zlatého šperku). Poctivé zlatníctvo však dbá na to, aby svojim zákazníkom ponúklo kvalitné zlato. Daný produkt Vám dokáže dať vypracovať aj vo vyššej rýdzosti ako je štandard (18 karátov (75%zlata), 22 karátov (91,7% zlata).

Nakupujte tam, kde sa môžete spoľahnúť aj na kamennú predajňu

Zlatníctvo, ktoré má aj kamenú predajňu má vždy vyššiu spoľahlivosť, zvlášť, ak je na trhu dlho. Kamenný obchod dbá na dobré meno a kvalitu, ktorú predáva. Je závislý od spokojnosti zákazníkov. Ak chce úspešne celé roky prosperovať, musí mať kvalitné služby, tovar a ochotný a profesionálny perosnál.

Takto to vyzerá u nás v Zlatníctve Cherubín v Kežmarku

VYBERTE SI Z NAŠICH ŠPERKOV

Produkt bol pridaný do zoznamu

Tento web používa súbory Cookies vo Vašom zariadení, prostredníctvom ktorých Vám môžeme poskytovať lepšie funkcie.